danas je 3.5.2024

Input:

4.4 Podjela nadležnosti za provedbu službenih kontrola hrane - Članak 16.

1.1.2024, , Izvor: Verlag Dashöfer

4.4 Podjela nadležnosti za provedbu službenih kontrola hrane – Članak 16.

Kristian Plazonić, dipl. iur.


(1) Službenu kontrolu zdravstvene ispravnosti i higijene/sigurnosti hrane za životinje provode:

a) na razini primarne proizvodnje i pripadajućih djelatnosti:

– hrane za životinje životinjskog podrijetla, veterinarska inspekcija

– hrane za životinje biljnog podrijetla, poljoprivredna inspekcija i veterinarska inspekcija u skladu s unutarnjim ustrojstvom Državnog inspektorata

b) na razini proizvodnje i prerade hrane za životinje, bez obzira na podrijetlo, veterinarska inspekcija

c) na razini maloprodaje hrane za životinje, bez obzira na podrijetlo, veterinarska inspekcija

d) pri uvozu:

– hrane za životinje životinjskog podrijetla, GM hrane za životinje životinjskog i neživotinjskog podrijetla, hrane za životinje neživotinjskog podrijetla koja je navedena na popisima provedbenih akata iz članka 47. stavka 1. točke (d) Uredbe (EU) 2017/625, granična veterinarska inspekcija na graničnim kontrolnim postajama

– hrane za životinje neživotinjskog podrijetla koja nije navedena na popisima provedbenih akata iz članka 47. stavka 1. točke (d) Uredbe (EU) 2017/625, granična veterinarska inspekcija na graničnim kontrolnim postajama, a na graničnim prijelazima na