danas je 27.4.2024

Input:

16.1.9 Odjeljak 1 Sadržaj i prezentiranje - Članak 9.

1.1.2024, , Izvor: Verlag Dashöfer

16.1.9 Odjeljak 1 Sadržaj i prezentiranje – Članak 9.

Tomislava Furčić, dipl. iur.


1.U skladu s člancima 10. do 35. te vodeći računa o iznimkama iz ovog Poglavlja, obvezno treba navesti sljedeće podatke:

 a)naziv hrane; 
 b)popis sastojaka; 
(c) sve sastojke ili pomoćne tvari u procesu proizvodnje koji su navedeni u Prilogu II. ili dobiveni od tvari ili proizvoda iz Priloga II. koji uzrokuju alergije ili netolerancije, a koji su upotrijebljeni u procesu proizvodnje ili pripreme hrane i koji su prisutni u gotovom proizvodi, čak i u promijenjenom obliku; 
 d)količinu određenih sastojaka ili kategorija sastojaka; 
 e)neto količinu hrane; 
 f)datum minimalne trajnosti ili "upotrijebiti do“ datum; 
 g)posebne uvjete čuvanja i/ili upotrebe; 
 h)ime ili naziv i adresu subjekta u poslovanju hranom iz članka 8. stavka 1.; 
 i)zemlju ili mjesto podrijetla, sukladno članku 26.; 
 j)upute za upotrebu ili pripremu, kada u nedostatku takve upute ne bi bila moguća pravilna upotreba hrane;