danas je 28.3.2024

Input:

13.3 Objekti za proizvodnju hrane životinjskog podrijetla koji podliježu odobravanju i postupak odobravanja - Članak 73.

1.1.2024, , Izvor: Verlag Dashöfer

13.3 Objekti za proizvodnju hrane životinjskog podrijetla koji podliježu odobravanju i postupak odobravanja – Članak 73.

Kristian Plazonić, dipl. iur.


(1) Upisnik odobrenih objekata za proizvodnju hrane životinjskog podrijetla vodi ministarstvo nadležno za poljoprivredu.

(2) Postupku odobravanja podliježu objekti koji obavljaju djelatnosti za koje su propisani zahtjevi u Prilogu III. Uredbe (EZ) 853/2004.

(3) Prije početka obavljanja djelatnosti u objektima iz stavka 2. ovoga članka subjekt u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla podnosi zahtjev za odobravanje ministarstvu nadležnom za poljoprivredu te ne smije započeti obavljati djelatnost do zaprimanja rješenja iz stavka 6. ovoga članka.

(4) Nakon zaprimanja uredno podnesenog zahtjeva iz stavka 3. ovoga članka ministarstvo nadležno za poljoprivredu donosi rješenje o osnivanju stručnog povjerenstva koje obavlja prvi pregled objekta i na temelju obavljenog pregleda sastavlja zapisnik te ako objekt udovoljava svim zahtjevima u pogledu infrastrukture i opreme te ima pripremljenu dokumentaciju za provedbu sustava samokontrola temeljenih na načelima HACCP sustava, donosi prijedlog za uvjetno odobrenje objekta koji dostavlja ministru nadležnom za poljoprivredu, a ako objekt ne udovoljava jednom od zahtjeva iz ovoga stavka, povjerenstvo u zapisniku donosi prijedlog za odbacivanje zahtjeva koji dostavlja ministru nadležnom za poljoprivredu.

(5) Stručno povjerenstvo iz stavka 4. ovoga članka sastoji se od najmanje tri člana koje čine državni službenici ministarstva nadležnog za poljoprivredu, upravne organizacije nadležne za veterinarstvo i veterinarski inspektori Državnog inspektorata, od kojih najmanje jedan član povjerenstva mora biti mjesno